Zweeftijd van latex heliumballonnen

Hoe lang blijven latex heliumballonnen zweven

Ballonnen kun je laten zweven door ze te vullen met helium. Dit is een vluchtig gas, ieder uur verlaat een deel van het gas de ballon. Hierdoor neemt de trekkracht af en wordt de ballon ook steeds een stukje kleiner. Zo zweeft een standaard maat ballon c.a. 12-14 uur. Het is dus raadzaam om heliumballon zo kort mogelijk voor uw evenement te (laten) vullen.

Wilt u wat langer van uw heliumballon genieten? Dan raden wij aan om de ballon (tegen een meerprijs) te bewerken met Hi-float. Dit houdt in dat er een laagje wordt aangebracht binnen in de ballon waardoor de zweeftijd van bijvoorbeeld een standaard maat ballon van 12-14 uur verlengd kan worden naar c.a. 3 dagen (grotere ballonnen nog veel langer). 

Let wel op, hoe warmer het is, hoe sneller een ballon gaat teruglopen. 

Hieronder vind je alle informatie over het vullen van ballonnen met helium. Van de hoeveelheid helium, tot de trekkracht en de zweeftijd. 


LET OP!

  • Alle 11” Pearl en Metallic ballonnen zijn geproduceerd op super-size vormen, waardoor deze ballonnen groter lijken dan andere ballonnen met dezelfde grote. Deze ballonnen zijn gemaakt om net zo groot opgeblazen te zijn als de Standaard, Jewel en Fashion kleuren.
  • Alle opgegeven diameters vliegtijden en aantallen ballonnen die opgeblazen kunnen worden uit een heliumcilinder zijn indicatief. Vliegtijden en inhoud kunnen variëren bij temperatuurverschillen en andere atmosferische omstandigheden.


  • Alle Qualatex ballonnen zijn helium bestendig en geproduceerd in de USA of Canada van milieu afbreekbare, pure, natuur latex.
  • Het gebruik van Hi-Float verlengt de zweeftijd ten opzichte van onbehandelde ballonnen.(voor meer informatie www.hi-float.com)
  • Omdat de deskundigheid bij het vullen en het ophangen buiten onze controle mogelijkheden liggen geven wij geen garantie op trekkracht of vliegtijden.
  • Alle hierboven gegeven cijfers worden beïnvloed door gebruik, hoeveelheid, maat en temperatuur en gegeven informatie kunnen geen rechten uit worden ontleend.