Filters ({{ active_count }})
Filters

Heliumtank

5 producten gevonden
Sorteren op:
Praxair heliumfles (2 m3)
Praxair heliumfles (4 m3)
Praxair heliumfles (9 m3)

Een heliumtank kopen of huren? Het kan allemaal! Heeft u een feestje en wilt u zelf wat ballonnen met helium opblazen, dan  hebben wij speciale wegwerp heliumtanks, die u na afloop kunt weggooien, maar ook voor grote aantallen kunt u bij ons terecht. In dit gevul kunt u een helium cilinder met kraan huren. Ook is het mogelijk om de kraan zelf aan te schaffen, als u deze een langere tijd gaat gebruiken. Indien u hier vragen over heeft, is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen, zodat wij u goed kunnen adviseren. Helium wordt ook wel ballon gas genoemd, alleen is dat niet hetzelfde. Ballon gas is een mengsel van helium en lucht en dus geen pure helium. Let daarom bij het vergelijken goed op of er over helium of ballon gas gesproken wordt.

Is helium vlambaar?
Helium (HE) is niet brandbaar en niet giftig. Het is een inert gas, wat letterlijk betekent: niet vlambaar. Helium vedrijft zuurstof waardoor de gas zelfs brand dovend is.

Welke ballonnen zijn geschikt voor helium?
Helium is geschikt voor ballonnen met een maat vanaf 9 inch. Dit geldt echter niet voor modelleer-, en punchballonnen, omdat deze bedoeld zijn om te vullen met lucht. De zweeftijd van een met helium gevulde ballon is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit, het materiaal en weersomstandigheden. Zo blijft een 11 inch (28 cm) latex ballon circa 5-7 uur zweven en geldt voor een 18 inch (46 cm) folie ballon dat deze ongeveer 7 dagen blijft zweven. Folieballonnen blijven dan ook langer zweven dan latex ballonen, omdat het gas bij folieballonnen minder snel ontsnapt.

Waarom lopen helium ballonnen leeg?
De reden dat latex ballonnen snel leeglopen komt, omdat helium uit kleine atomen bestaat. Het materiaal van een latex ballon is erg doorlaatbaar, waardoor helium gemakkelijk door de wand van de ballon kan ontsnappen. Daarnaast zal helium ook eerder ontsnappen wanneer de knoop van de ballon niet strak genoeg is aangetrokken. Ballonnen die met lucht gevuld zijn lopen veel langzamer leeg, omdat lucht uit een combinatie van zuurstof en stikstof bestaat. Dit zijn grotere deeltjes en gaan lastiger door de wand. Voor folieballonnen geldt dat deze minder snel leeglopen, omdat het materiaal van een folieballon uit folie of PVC bestaat. Dit is niet zo poreus is als latex. De zweefduur van een latex ballon kan worden verlengt door het gebruik van Hi-Float. Dit is een speciaal middel dat aan de binnenkant van de ballon wordt ingesmeerd. Hierdoor kan de helium minder snel ontsnappen en heb je langer plezier van je helium ballon.

Welke heliumfles heb ik nodig?
Dit hangt af van de hoeveelheid ballonnen die je wilt gaan opblazen. Over het algemeen geldt dat er in een standaard 11 inch (28 cm) latex ballon ongeveer 0,0141m3 aan helium in gaat. Voor een 18 inch (46 cm) folieballon ongeveer 0,015m3. Let op dat dit per ballon verschilt en dat er tijdens het opblazen altijd wat helium zal ontsnappen. Om uit te rekenen welke heliumtank of fles je nodig hebt, hebben wij bij iedere ballon in de specificatie de inhoud m3 erbij gezet. Voor het huren van een heliumcilinder geldt, dat bij de aankoop, een borgbedrag betaald moet worden. Dit wordt weer teruggegeven zodra de heliumfles weer wordt geretourneerd.