Hoe maak je een ballonnenboog?

Vind hier alle informatie voor het maken van de allermooiste ballonnenboog

Ben je van plan om zelf een ballonnenboog te maken? En ben je benieuwd hoe je een ballonnenboog moet maken? Hieronder vind je in een paar stappen alle informatie en de beste tips om zelf de allermooiste ballonnenboog te maken. Houdt er rekening mee dat het maken van een ballonnenboog aardig wat tijd in beslag gaat nemen. Zorg er dus voor dat je hier de tijd voor neemt en eventueel hulp inschakelt.

Welke materialen heb je nodig?

Voor het maken van een ballonnenboog heb je een aantal materialen nodig. Begin allereerst met het creëren van voldoende (werk)ruimte, zodat je genoeg plek hebt om de boog in elkaar te kunnen zetten. Daarnaast heb je voor het maken van de boog de volgende materialen nodig:

- Ballonnenboog kit
- Minimaal 200 latex ballonnen naar keuze met een doorsnede van circa 30-33 cm.
- (Elektrische) ballonnenpomp. Er wordt aangeraden om een elektrische ballonnenpomp aan te gebruiken, omdat je hiermee veel tijd bespaart met het oppompen van de ballonnen.
- Tape of plakband.
- Balloon sizer
- Nylondraad (voor het buiten bevestigen van de boog)

Stap 1 - Het frame in elkaar zetten

Begin de ballonnenboog met het in elkaar zetten van het frame. Haal allereerst alle onderdelen uit de verpakking en leg dit uit op de grond.

(1) Plaats vervolgens de twee houten sokkels met fitting op een goede afstand van elkaar op de grond. Pak de kunststoffen buizen uit de verpakking en koppel deze met de meegeleverde koppel stukken. Om er zeker van te zijn dat de buizen aan elkaar blijven, wordt aangeraden om deze met tape of plakband aan elkaar vast te maken.

(2) Plaats vervolgens het einde van één van de buizen in een houten sokkel,

(3) buig de buis om, om een boog te maken en plaats vervolgens het andere uiteinde aan de andere kant van de base plate.

(4) Nu is het frame van de ballonnenboog frame klaar voor gebruik!
Stap 1 - Het frame in elkaar zetten

Stap 2 - Ballonnen opblazen en knopen

Nu het frame in elkaar is gezet, is het tijd om de ballonnen op te blazen en aan elkaar vast te knopen.

(5) Begin allereerst met het oppompen van alle ballonnen. Doe dit met een ballonnenpomp en niet met de mond. Wij raden aan om dit met een elektrische ballonnenpomp te doen, omdat je hiermee veel tijd bespaart. Zorg ervoor dat alle ballonnen een formaat hebben van circa 30-33 cm. Mocht je moeite hebben met het bepalen van de grootte van de ballon, kun je altijd een balloon sizer gebruiken. Zo ben je ervan verzekerd dat de ballonnen allemaal dezelfde grootte hebben.

(6) Knoop vervolgens alle ballonnen met dezelfde kleur aan elkaar vast. Wanneer je hiermee klaar bent, is het tijd om de

(7) ballon clusters te maken. Doe dit door de geknoopte ballonnen in elkaar vast te draaien.

(8) Schuif vervolgens alle clusters op de buis.
Stap 2 - Ballonnen opblazen en knopen

Stap 3 - Ballonnen aan het frame bevestigen

Wanneer je de clusters aan de buis schuift, is het belangrijk dat de ballonnen goed in het midden van de buis bevestigd worden.

(9) Hiermee voorkom je dat de buis tussen de ballonnen zichtbaar is.

(10) Draai vervolgens de ballonnen goed om het frame, waarmee je de ballonnen aan het frame bevestigd.

(11) Blijf dit herhalen totdat alle clusters aan het frame zijn bevestigd en het gehele frame tot het einde van de buis gevuld is.

(12) Nu is de ballonnenboog af en kun je deze op de gewenste plek plaatsen! Mocht je ervoor kiezen om de ballonnenboog buiten te plaatsen. Raden wij aan om deze met nylondraad te bevestigen. Dit in verband met de verschillende weersomstandigheden, waarmee de boog misschien omver geblazen kan worden.
Stap 3 - Ballonnen aan het frame bevestigen
Heb je inspiratie nodig? Neem dan ook een kijkje op onze Instagram of Pinterest pagina. Mocht je helemaal geen zin hebben om zelf een ballonnenboog te maken, is het ook mogelijk om een kant en klare ballonnenboog bij ons te bestellen. Wij maken en bezorgen de ballonnenboog op de afgesproken plaats. Voor meer informatie over de ballonnenbogen, kijk op de pagina ballonnenboog bestellen.