Een ballon op blazen?

Zo doe je dat!

Er zijn verschillende soorten ballonnen en daarmee verschillende manieren om een ballon op te blazen. Een latex ballon blaas je anders op dan een folieballon. En een ballon vullen met lucht gaat weer anders dan met helium. Hieronder nemen we jullie mee in al deze mogelijkheden. Wat alle ballonnen in ieder geval gemeen hebben is dat ze worden opgeblazen met een pomp, niet met de mond. Dit voorkomt risico's op gezichtsletsel wanneer een ballon knalt.

Latex ballonnen vullen met lucht?

Dat doe je zo!

Een ballon vullen met lucht doe je bij voorkeur niet met de mond, maar met een pomp. Er zijn verschillende pompen verkrijgbaar, bekijk hiervoor onze webshop, van handpompen en electrische pompen tot pompen die een vaste hoeveelheid kunnen blazen. 

latex ballonnen vullen met helium?

Dat doe je zo!

Een latex ballon vullen met helium doe je met een wegwerptank of een heliumfles met bijbehorend ventiel. Wegwerptanks zijn in twee maten bij ons verkrijgbaar in de webshop. Ook grote heliumflessen zijn bij ons te huur. Let op, bij deze flessen moet nog wel een latex-ventiel gehuurd/gekocht worden, deze zit niet standaard bij de heliumfles. 

Een folieballon vullen met lucht?

Dat doe je zo!

Een folieballon vullen met lucht kan op verschillende manieren. De meest gebruikelijke manier is door een handpomp te gebruiken. Als je geen handpomp tot je  beschikking hebt, dan zou het ook met een rietje kunnen. Steek het rietje in het ventiel en blaas vervolgens met je mond via het rietje de folieballon op. 


LET OP: In beide gevallen moet je goed opletten dat de ballon niet te vol wordt opgeblazen. Dit zorgt ervoor dat de ballon lek gaat. 

Een folieballon vullen met helium?

Dat doe je zo!

Een folieballon vullen met helium doe je met een wegwerptank of een heliumfles met bijbehorend folieventiel. Wegwerptanks zijn in twee maten bij ons verkrijgbaar in de webshop. Let hierbij wel op dat een wegwerptank geen automatische stop heeft, dus dat je op tijd moet stoppen met blazen om te voorkomen dat de folieballon lek gaat. Een heliumfles met folieventiel is verreweg de prettigste manier om een folieballon op te blazen. Dit ventiel stopt automatisch zodra de folieballon gevuld is. Zo voorkom je dat de ballon lek gaat door te veel helium te blazen. Heliumflessen zijn bij ons te huur. Een folieventiel is los bij te huren/kopen. Deze zit niet standaard bij de heliumfles. 


Voor het vullen van Orbz en Bubbles wordt geen folieventiel maar een trigger gebruikt, omdat deze ballonnen meer druk nodig hebben. Deze ballonnen blazen dus ook anders op dan standaard folieballonnen. Uitleg hierover zit bij de ballon.